A nagy teljesítményű FEM-számítási motor képes komplex alkatrészek pontos kiszámítására. A véges elemek hálózatba kapcsolása teljesen automatikusan történik, a manuális beállítások és optimalizálások lehetőségével. A sugarak és angyalok nem válnak vízszintes és függőleges vonalakká, ahogyan az általában történik. Ehelyett a FEM-hálóval a részletek nagyon pontosan reprodukálhatók a rajzra. Rövid számítási idő és nagyfokú pontosság az eredménye ennek az innovatív számítási motornak.

magas fokú automatizálás

A FEM-háló számítása nem az egyetlen dolog, amelyet a WINISO® teljesen automatikusan végez. A szoftver számos algoritmikus és funkcionális folyamatot magában foglalva az egyik leghatékonyabb eszköz a termikus és szerkezeti értékek számításához. A számítás során a szerkesztő mindig képes választani a különböző pontos beállítások között.

Az új WINISO® tartalmazza az automatikus CAD előkészítést is. A rajzhoz csatolt hibák automatikusan felismerésre kerülnek, és különböző funkciók segítségével megoldódnak. Az automatikus előkészítés és a különböző funkciók kombinációja miatt nincs szükség a CAD-rajz kézi előkészítésére.

Ezeken túlmenően lehetőség van kézi szerkesztési lehetőségek kiválasztására is az egyedi beállításhoz. A program intuitív kezelőfelülete segít a felhasználónak abban, hogy ezekkel a lehetőségekkel sok időt takarítson meg.

Egy másik fontos új opció az automatikus anyagfelismerés. Ha a CAD-rajzon használt rétegszerkezet neve megegyezik a WINISO® kiterjedt anyagadatbázisában használt névvel, akkor a területek automatikusan feltölthetők a megfelelő anyaggal. Az adatbázisba néhány speciális anyagot is könnyen be lehet vinni, csak néhány kisebb paraméter megadásával a programnak.