Bundesverband Flachglas e. V.

Bundesverband Flachglas (BF) – Bundesverband Flachglas – bildades 1987 genom en sammanslagning av följande tyska föreningar: Bundesverband des Deutschen Flachglas-Großhandels, Bundesverband der Deutschen Isolierglashersteller och Fachverband Flachglas Veredelnde Industrie. I dag har BF mer än 110 medlemsföretag med över 220 produktionsanläggningar, och utöver dessa företag har BF cirka 50 stödmedlemmar.

”Som långvarig partner till Sommer Informatik använder vi programvaran GLASGLOBAL® sedan införandet av DIN 18008. I samarbete med TU Dresden har vi testat olika Glasstatic-programvaror. GLASGLOBAL®, som för närvarande är den enda programvaran, uppnådde 100 % av de obligatoriska kraven. Dessutom kunde Sommer Informatik täcka 52 % av de önskvärda kriterierna.”

Till pressrapporten (endast tillgänglig på tyska)

Kontaktperson: Jochen Grönegräs


Interpane Glasgesellschaft mbH

Interpane Glas Industrie AG är en tysk tillverkare av planglas med säte i Lauenförde. Företaget tillverkar glasprodukter på tio platser i Tyskland, Österrike och Frankrike.

”Tack vare programvarans professionella struktur kunde vi efter kort tid och utan större utbildning utföra effektiva beräkningar enligt DIN18008.”

Kontaktperson: Michael Elstner


Ingenieurbüro Bauwerk
Ingenjörsbyrån har varit verksam sedan 1998 och erbjuder tjänster inom byggnadsfysik och fönsterteknik.

”Statiska beräkningar av glas är bara en impopulär nödvändighet i våra dagliga värmetekniska simuleringar av fönster och fasader. Med GLASGLOBAL® kan detta dock göras snabbt och kostnadseffektivt. Det är därför vi gillar att arbeta med GLASGLOBAL®.”

Kontaktperson: Roland Steinert


Saint – Gobain Deutschland

Saint – Gobain är en glastillverkare som grundades 1665 och är verksam över hela världen. Saint-Gobain anses vara den ledande producenten av planglas i Europa och världsledande inom belagt glas. Saint – Gobain Glass Deutschland GmbH har varit kund hos Sommer Informatik GmbH sedan 2007.

”GLASGLOBAL® kan bara rekommenderas! Verktyget stöder användaren professionellt i de enskilda stegen i beräkningen och leder till en statisk verifiering efter bara några få inmatningar.”

Kontaktperson: Jürgen Künsting


UNIGLAS GmbH & Co. KG

UNIGLAS är en allians, unik inom marknadssegmentet för planglas, av medelstora, oberoende företag inom produktion av isoleringsglas och glasförädling som nu har anläggningar i Tyskland, Österrike, Schweiz, Belgien, Nederländerna och Slovenien.

”Vi är entusiastiska användare av GLASGLOBAL®. Bland annat är möjligheten att kontrollera alla lastfall utmärkt”.

Kontaktperson: Thomas Fiedler