Bundesverband Flachglas e. V.

Bundesverband Flachglas (BF) – Zvezno združenje za ploščato steklo – je bilo ustanovljeno leta 1987 z združitvijo naslednjih nemških združenj: Bundesverband des Deutschen Flachglas-Großhandels, Bundesverband der Deutschen Isolierglashersteller in Fachverband Flachglas Veredelnde Industrie. Danes ima BF več kot 110 družb članic z več kot 220 proizvodnimi obrati, poleg teh družb pa še približno 50 podpornih članov.

“Kot dolgoletni partner podjetja Sommer Informatik uporabljamo programsko opremo GLASGLOBAL® od uvedbe standarda DIN 18008. V sodelovanju s Tehnično univerzo v Dresdnu smo preizkusili različne programske opreme Glasstatic. GLASGLOBAL® je kot trenutno edini program dosegel 100 % obveznih zahtev. Poleg tega je podjetju Sommer Informatik uspelo pokriti 52 % meril, ki jih je treba imeti.”

Na poročilo za javnost (na voljo samo v nemščini)

Kontaktna oseba: Jochen Grönegräs


Interpane Glasgesellschaft mbH

Podjetje Interpane Glas Industrie AG je nemški proizvajalec ravnega stekla s sedežem v mestu Lauenförde. Podjetje proizvaja steklarske izdelke na desetih lokacijah v Nemčiji, Avstriji in Franciji.

“Zaradi profesionalne strukture programske opreme smo lahko po kratkem času in brez večjega usposabljanja izvedli učinkovite izračune v skladu z DIN18008.”

Kontaktna oseba: Michael Elstner


Ingenieurbüro Bauwerk
Inženirska pisarna deluje od leta 1998 in ponuja storitve na področju gradbene fizike in okenske tehnologije.

“Statični izračuni stekla so pri naših vsakodnevnih toplotnoinženirskih simulacijah oken in fasad le nepriljubljena nuja. Z GLASGLOBAL® pa lahko to opravimo hitro in stroškovno učinkovito. Zato z GLASGLOBAL® radi sodelujemo.”

Kontaktna oseba: Roland Steinert


Saint – Gobain Deutschland

Saint – Gobain je proizvajalec stekla, ustanovljen leta 1665, ki deluje po vsem svetu. Saint-Gobain velja za vodilnega proizvajalca ravnega stekla v Evropi in vodilnega na svetu na področju prevlečenega stekla. Družba Saint – Gobain Glass Deutschland GmbH je od leta 2007 stranka podjetja Sommer Informatik GmbH.

“GLASGLOBAL® lahko samo priporočamo! Orodje strokovno podpira uporabnika pri posameznih korakih izračuna in že po nekaj vnosih pripelje do statične verifikacije.”

Kontaktna oseba: Jürgen Künsting


UNIGLAS GmbH & Co. KG

UNIGLAS je v tržnem segmentu ravnega stekla edinstveno združenje srednje velikih, neodvisnih podjetij za proizvodnjo izolacijskega stekla in dodelavo stekla, ki ima zdaj lokacije v Nemčiji, Avstriji, Švici, Belgiji, na Nizozemskem in v Sloveniji.

“Smo navdušeni uporabniki sistema GLASGLOBAL®. Med drugim je odlična možnost preverjanja vseh primerov obremenitve.”

Kontaktna oseba: Thomas Fiedler