Bundesverband Flachglas e. V.

Bundesverband Flachglas (BF) – de federale vereniging voor vlakglas – is in 1987 ontstaan uit de fusie van de volgende Duitse verenigingen: Bundesverband des Deutschen Flachglas-Großhandels, Bundesverband der Deutschen Isolierglashersteller, en Fachverband Flachglas Veredelnde Industrie. Vandaag telt BF meer dan 110 aangesloten bedrijven met meer dan 220 productiefaciliteiten, en naast die bedrijven nog een 50-tal ondersteunende leden.

“Als jarenlange partner van de Sommer Informatik gebruiken wij sinds de invoering van de DIN 18008 de software GLASGLOBAL®. In samenwerking met de TU Dresden hebben wij verschillende Glasstatic-software getest. Als momenteel enige softwareprogramma voldeed GLASGLOBAL® voor 100% aan de verplichte eisen. Bovendien was Sommer Informatik in staat om 52% van de nice-to-have criteria te dekken.”

Naar het persbericht (Alleen beschikbaar in het Duits)

Contactpersoon: Jochen Grönegräs


Interpane Glasgesellschaft mbH

De Interpane Glas Industrie AG is een duitse vlakglasproducent gevestigd in Lauenförde. Het bedrijf produceert beglazingsproducten op tien locaties in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

“Door de professionele structuur van de software waren we in staat om na korte tijd, zonder veel training, effectieve berekeningen volgens DIN18008 uit te voeren.”

Contact Person: Michael Elstner


Ingenieurbüro Bauwerk
Het ingenieursbureau is sinds 1998 actief en biedt diensten aan op het gebied van bouwfysica en raamtechniek.

 

“Statische berekeningen van glas zijn in onze dagelijkse thermische engineeringsimulaties van ramen en gevels slechts een onpopulaire noodzaak. Met GLASGLOBAL® kan dit echter snel en kostenefficiënt gebeuren. Daarom werken we graag samen met GLASGLOBAL®.”

Contact Person: Roland Steinert


Saint – Gobain Deutschland

Saint – Gobain is een glasfabrikant die in 1665 werd opgericht en over de hele wereld actief is. Saint-Gobain wordt beschouwd als de belangrijkste producent van vlakglas in Europa en de wereldleider in gecoat glas. Saint – Gobain Glass Deutschland GmbH is sinds 2007 een klant van Sommer Informatik GmbH.

“GLASGLOBAL® kan gewoon worden aanbevolen! De tool ondersteunt de gebruiker professioneel bij de afzonderlijke stappen van de berekening en leidt al na enkele invoer tot een statische verificatie.”

Contact Person: Jürgen Künsting


UNIGLAS GmbH & Co. KG

UNIGLAS is een in het vlakglasmarktsegment unieke alliantie van middelgrote, onafhankelijke bedrijven in isolatieglasproductie en glasveredeling, die inmiddels vestigingen heeft in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland en Slovenië.

“Wij zijn enthousiaste GLASGLOBAL®-gebruikers. Onder meer de mogelijkheid om alle belastingsgevallen te controleren is uitstekend”

Contact Person: Thomas Fiedler