De voorschriften inzake glasdimensionering in Duitsland hebben zich de laatste jaren gestaag ontwikkeld en zijn veranderd. Wat nog steeds geldt, is dat een statisch bewijs voor glasconstructies noodzakelijk is. De voorheen geldende voorschriften TRLV, TRAV en TRPV zijn vervangen door de DIN 18008 Glas in de bouw – Ontwerp- en constructieregels.

Lijnvormige beglazingseenheden, die tot december 2010 in de TRLV waren gedefinieerd, zijn sindsdien terug te vinden in DIN 18008 deel 2. Zo is de berekening niet meer gebaseerd op een globale veiligheidsfactor, maar op partiële veiligheidsfactoren. Deze houden rekening met de onzekerheden in het systeem, de belastingen en de materialen.

De structuur van uw beglazing kan met slechts enkele muisklikken worden gemaakt. Projectgegevens zoals opslag of geometrie kunnen eenvoudig uit een lijst worden geselecteerd zonder het gedoe van het bepalen van coördinaten voor het ontwerp of het toewijzen van een opslaglocatie aan elke zijde. Een hulpschets toont onmiddellijk de structuur van de schijf en ondersteunt zo de editor bij het invoeren van de juiste projectgegevens.