A DIN 18008 szabvány 4. része szerinti, ütközésbiztos üvegezésű üvegelemek megakadályozzák a személyek nagyobb magasságból történő lezuhanását. A szabvány itt három A, B, C kategóriában különbözik, és általában a TRAV egykor érvényes szabályain alapul.

Az egyes kategóriák magyarázata:

 • A kategória:
  Olyan üvegezések, amelyeknek vízszintes hasznos terheket kell elvinniük, mivel nem rendelkeznek a DIN EN 1991-1-1-1: 2010-12, 6.4 és DIN EN 1991-1-1-1 / NA: 2010-12,6.4 szerinti vízszintes hasznos terhek fogadásához szükséges magasságú támpárkánnyal vagy magasított gerendával.
 • B kategória:
  Alulról leszorított üvegtámaszok, amelyek egyes üvegtábláit az előírt magasságú, összefüggő korlát köti össze.
 • C1 kategória:
  Olyan korlátkitöltések, amelyeknek nem kell az előírt magasságban vízszintes hasznos terheket leadniuk.
 • C2 kategória:
  Az előírt magasságban elhelyezett teherhordó keresztléc alatti üvegezések, amelyeknek nem kell az előírt magasságú vízszintes hasznos terheket eltávolítaniuk.
 • C3 kategória:
  Az előírt magasságban elhelyezett teherhordó oszlopokkal ellátott üvegezések, amelyeknek nem kell elvinniük az előírt magasságú vízszintes hasznos terheket.

A programban további szükséges bejegyzések nélkül is kiszámítható egy ilyen üvegezés az érvényes szabvány szerint. A programban tájékoztatást kap a szabványos előírásokról is, amelyeket a projektben figyelembe kell venni.